następni chętni do mandatów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michal2
    Ambiente
    • 2010
    • 131
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez McGan
    bo chcę się latem w góry wybrać, jakieś traski porobić, a gdzieniegdzie poszaleć :lol:
    No to szukaj cos w stylu AM`a czyli takiego Gianta Reigna. Tam masz z przodu 2 blaty. Jeden 36 zebow drugi 20cos. Da sie podjechac, da sie zjechac, da sie poskakac (tylko na dzien dobry w takim rowerze trzeba zmienic klocki z zywicznych na metaliki i zapodac wieksza tarcze). Kumpel do tego dokupil sztyce pneumatyczna, wiec ciagnie tylko wajche, sztyca idzie do gory moze podjezdzac. Zaczyna sie zjazd, naciska, siada na siodelku i wchodzi do konca w dol.

W wakacje 2010 na moim dh teamie zwiedzilem kazdy szczyt Beskidow lacznie z takimi nielegalami jak Pilsko czy Babia Gora. W sumie i tak teren w 30-40% zmuszal do podchodzenia nawet kolege, ktory na XCku jechal wiec na jedno wychodzi
    Zamieszczone przez McGan
    polecałbyś coś z rodziny Giant, jeśli o full chodzi?
    Nie ograniczalbym sie tylko do tej marki ale po prostu z nia mam stycznosc, jezdzilem na tym i owym i sam mam. Jest to dosc pancerne. Co prawda po roku zjazdow w Reignie 2010 pekl dolny link zawieszenia (wada fabryczna) ale w koncu giant international wymienil. W roczniku 2011 link ma juz inna geometrie. I tak jestem pod wrazeniem bo ten rower duzo przeszedl ;P No i w instrukcji jest napisane, ze nie nadaje sie do DH ani FR :P
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14885
    • Octavia IV (NX3)

ciekawe, kto jeszcze? Komitety blokowe?
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• macluke
      Elegance
      • 2010
      • 875

Re: następni chętni do mandatów

taaaa, a ja myślałem, że obowiązek świateł zostanie wreszcie zniesiony - a tutaj straż graniczna...
      Tylko ja się pytam: czy straż graniczna została powołana po to, żeby wlepiać mandaty 'za niemanie świateł'? Lub generalnie - czy to jest zadanie dla tych ludzi? Bo ja myślałem, że ta służba istnieje w jakimś celu.

Całkiem słusznie powiedział rzecznik NIK o Straży Miejskiej: obsługa wykroczeń drogowych odbywa się zamiast patrolowania ulic i utrzymywania porządku w mieście.
      Coś tu się w tym kraju przestawiło do góry nogami ;(

Należy może przywrócić ORMO i niech kontrolują np. aktualność ubezpieczeń OC...
      Zresztą - w kolejce są jeszcze na przykład leśnicy - dlaczego nie oni?

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jeszcze trochę to Straż Pożarna będzie wlepiać mandaty...
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

Panowie, akurat Straż Graniczna ma od baaaaardzo dawna uprawienia dużo szersze od Policji i bardzo dobrze !! Dośc czesto widzę ich pracę jako ż mam działkę wypoczynkową tuz przy Polsko-Ukrainskiej granicy i powiem wam że zyczyłbym sobie aby policja działała tak sprawnie i elegancko jak to robi Straż Graniczna. Absolutnie popieram ich uprawnienia nakladania mandatów za jazde bez właczonych świateł. dlaczego? Ano dlatego że w znakomitej większosci teren działania straży Granicznej to przygraniczne wsie i miejscowości, a tam az roi sie od aut i ciągników jadących bez świateł. Szczerza mówiąc mam dośc takich cichociemnych i bardzo dobrze, że straż Graniczna bedzie mogła z nimi zrobić porządek.
          Czarny Elegance

Komentarz

• piotrek_os
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8160
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
            Panowie, akurat Straż Graniczna ma od baaaaardzo dawna uprawienia dużo szersze od Policji i bardzo dobrze !! Dośc czesto widzę ich pracę jako ż mam działkę wypoczynkową tuz przy Polsko-Ukrainskiej granicy i powiem wam że zyczyłbym sobie aby policja działała tak sprawnie i elegancko jak to robi Straż Graniczna. Absolutnie popieram ich uprawnienia nakladania mandatów za jazde bez właczonych świateł. dlaczego? Ano dlatego że w znakomitej większosci teren działania straży Granicznej to przygraniczne wsie i miejscowości, a tam az roi sie od aut i ciągników jadących bez świateł. Szczerza mówiąc mam dośc takich cichociemnych i bardzo dobrze, że straż Graniczna bedzie mogła z nimi zrobić porządek.
            zupełnie sie z Toba nie zgadzam! Ze to bardzo dobrze, ze za brak świateł straż graniczna sie tak udziela! Bo ten przepis nie jest obligatoryjny w innych panstwach....wiec wręcz poluja.....
            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

Zamieszczone przez Big
              zyczyłbym sobie aby policja działała tak sprawnie i elegancko jak to robi Straż Graniczna.
              jakby Policja zarabiała więcej to pewnie by działali tak jak SG. O problemach Policji można poczytać na www.ifp.pl

Po za tym SG jest formacją umundurowaną typu granicznego więc w sumie nie ma się co dziwić, że za światła karają
              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

Zamieszczone przez Big
                a tam az roi sie od aut i ciągników jadących bez świateł. Szczerza mówiąc mam dośc takich cichociemnych i bardzo dobrze, że straż Graniczna bedzie mogła z nimi zrobić porządek.
                taaa, bo kto to widział, żeby na wsi, na polu jeszcze bez świateł jeździć. Po prostu skandal :diabelski_usmiech
                Debilny przepis to i debilne obowiązki SG....

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Biszczu
                  Zamieszczone przez Big
                  zyczyłbym sobie aby policja działała tak sprawnie i elegancko jak to robi Straż Graniczna.
                  jakby Policja zarabiała więcej to pewnie by działali tak jak SG. O problemach Policji można poczytać na www.ifp.pl

Po za tym SG jest formacją umundurowaną typu granicznego więc w sumie nie ma się co dziwić, że za światła karają

Jakie to problemy ma policja? Czyzby za długo musza pracować na emeryturę lub są przeciążeni obowiązkami?
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Biszczu
                    RS
                    • 2011
                    • 5567

Zamieszczone przez piramida
                    Zamieszczone przez Big

Jakie to problemy ma policja? Czyzby za długo musza pracować na emeryturę lub są przeciążeni obowiązkami?
                    przyjdź, popracuj zobaczysz :wink: koniec OT
                    "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piramida
                      Zamieszczone przez Big

przyjdź, popracuj zobaczysz :wink: koniec OT
                      Miałem kiedys zamiar ale zmianiły sie plany :wink:
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

jakby Policja zarabiała więcej to pewnie by działali tak jak SG.
                        To są czyste głupoty !! Przez 4 lata pracowaem w KWP i widziałem jak pieniądze wyciekają bokami Policja jest bardzo bogata, tylko kasa wylewa się bokami dzięki ubekom którzy do tej pory siedzą na stołkach w KWP i KGP.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• Szkodnicki
                          L&K
                          • 2011
                          • 1084

Zamieszczone przez macluke
                          Zresztą - w kolejce są jeszcze na przykład leśnicy - dlaczego nie oni?
                          A ja Wam mówię: Harcerze powinni wlepiać mandaty za prędkość i światła. Ostatnio były słuchy, że ZHP jest bankrutem, to by sobie druhny i druhowie dorobili na obozy poza tym Policja niech łapie przestępców, Straż Miejska (Wiejska) karze debili zastawiających chodniki swoim "parkowaniem", a SG poszukuje przemytników i szulerów, i będzie fajnie
                          Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
                          ----
                          Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• looker
                            RS
                            • 2008
                            • 1886
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Re: następni chętni do mandatów

Zamieszczone przez macluke
                            w kolejce są jeszcze na przykład leśnicy - dlaczego nie oni?
                            Ależ proszę bardzo ! Wjedź do lasu i postaw auto w miejscu do tego nie przeznaczonym ;-0
                            Mandacik jak ta lala
                            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

Pracuję...